tiistai 21. heinäkuuta 2015

Surmakuja, La Barre, 16.7.2015.

Surmakuja 16.7.2015 pärähti käyntiin kolmatta kertaa ravintola La Barressa. Esiintyjinä kinkereissä meuhkasivat paikalliset bändit Rhotide, Fireproven ja Systematic Sickness Kin. Kyseisenä iltana myös rikottiin La Barren kävijäennätys, osallistujia oli yli 300.

Illan aloitti debyyttikeikkansa soittanu Rhotide ja paikalla oli aikaisesta ajankohdasta huolimatta kiitettävästi yleisöä. Keikan alkuun soundit meinasivat olla yhtä huttua, mutta sekin johtui vain siitä, että soundcheck tehtiin surullisen kuuluisaan tapaan ensimmäisen biisin aikana. Musiikillisesti on todella vaikea sanoa mitä tyylisuuntaa bändi edustaa ja allekirjoittaneelle tulee ensimmäisenä mieleen ehkä thrash-metalli. Keikka kokonaisuutena yllätti todella positiivisesti, vaikka bändi oli joutunut hoitamaan tuuraavan kitaristin paikalle parin viikon varoitusajalla. Ei olisi todellakaan uskonut, että kyseessä oli bändin ensimmäinen keikka, sen verran hyvin kaikki hoitivat lavalla meuhkaamisen.

Settilista:

1. Concealed Hatred
2. Inner Flame
3. Haunting Past
4. Consuming Sickness
5. Hollow Eyes

Illan toisena aktina nähtiin Fireproven, eikä keikka alkanut ainakaan mahtavimmissa merkeissä rumpalin hajotettua basarin kalvon ensimmäisten minuuttien aikana, mutta onneksi korvaava basari löytyi siedettävän nopeasti. Fireprovenin progemetalli on todella taidokkaasti soitettua materiaalia, myöskin livenä, mutta lavaesiintyminen jätti taas kerran kylmäksi. Biisit olivatkin sen verran monimutkaisia, että lavalla riehumiseen ei välttämättä jääkään aivan kauheasti aikaa, mutta ehkä tämäkin seikka paranee keikkojen myötä.

Settilista:

1. New Born Truth
2. As Above, So Below
3. 18 Hells
4. Shine
5. Shame
6. The Tower

Illan viimeisen keikan täräytti Systematic Sickness Kin, jolle kyseinen keikka oli myös samana päivänä ilmestyneen "Code Zero" -EP:n julkkarikeikka. Bändi soittikin kyseisen EP:n alusta loppuun. Systematic Sickness Kinin death/thrash-materiaali toimii kyllä parhaiten livenä. Itsekin pari kertaa aikaisemmin bändin nähneenä täytyy sanoa, että bändi on kuulostanut ja näyttänyt jokaisen kerran myötä paremmalta ja paremmalta, joten tämäkään keikka ei tuottanut pettymystä.

Settilista:

1. Never Trust the Signs
2. The Metamorphosis
3. (326)
4. Cell of Abomination
5. Fading
6. Inhaling the Shards
7. Eliminate the Weak
8. Sick
9. I am Your New God
--
10. Rusketusraidat


Kokonaisuutena ilta oli mitä mahtavin ja kuten kävijämäärästäkin huomasi, että ehkä La Barressa pitäisi useamminkin järjestää ilmaisia keikkoja. Varsinkin metallimusiikin saralla.


https://www.facebook.com/systematicsicknesskin?fref=ts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti