perjantai 10. heinäkuuta 2015

Embrace The Abandoned - Never Forget The Oath


Savosta ponnahti arvosteluun Embrace The Abandoned bändin toinen Ep, joka kantaa nimeä  Never Forget The Oath. Bändi on startannut uransa vuonna 2011 ja julkaissut debyytti Ep:nsä "True North" vuonna 2013. Bändi tarjoaa omien sanojensa mukaan modernia metallia melodisilla kitaroilla ja örinästä puhtaisiin vaihtelevilla lauluilla. Tällaista tulkintaa olisi Ep:llä luvassa 5 kappaletta sisältäen intro- ja outroraidan.

Ep starttaa käyntiin rauhallisessa merellisessä tunnelmassa ja kuin muistona edesmenneestä Herra Christopher Leestä taustalle nousee jylhä miesääni antaen lyhytsoitolle alkusanat, josta käynnistyy levyn ensimmäinen ralli "The Home Port". Ep onnistuu siinä missä moni muu epäonnistuu, se käynnistyy hienosti ilman spektaakkelimaisia räjähdyksiä ja rytmityksiä. Kitarointi on varmaa ja laulajan ensi puraisu vakuuttaa. Jo ensi hetkistä bändi onnistuu tuomaan esille oman tyylinsä, tosin kieltämättä aika ajoin saan mieleeni toisen tyyliltään samanlaisen bändin joka aloitti soittonsa Kotkassa 90-luvun loppupuolella, mutta se ei minusta ole huono asia.

Tuomas Välimaan puhtaat tulkinnat saavat arvostelijassakin aikaan kylmiä väreitä, vaikka yritin pitää neutraalin tyylini kuunnellessa kappaleita.  Murina tulkinta oli mielestäni perus hyvää suoritusta, mutta puhtaat toivat miehestä esille puolen jolla kehtaa revitellä.

Neljäs kappale "Counter Reactions" nousi omaksi suosikikseni, koska se antoi juuri sitä mitä 2 edellistä kappaletta jätti odottamaan; nopeampaa tempoa ja laitoi nykivän pään täyteen liikeeseen. Rokkipoliisi ei moshaa kuin omilla keikoilla, toisen bändin soidessa voi hellävaroen nyökytellä hyväksyvästi. Ryhmähuudot kaikuivat hyvin ja laulaja onnistuu taas nostamaan itsensä tunnelmiin joita voi kuunnella vain arvostaen. Taito on asia joita tältä bändiltä ei puutu. Aikaisemmin vertaamaani bändiin rinnastaen laulaja suoriutuu minusta paremmin kuin kilpaveljensä.

Päällimmäisenä tunteena outron soidessa on haikeus, musiikki on sellaista jota allekirjoittanut kuuntelee ajaessaan autolla ilta-auringon paistaessa tienviitan näyttäessä "Joensuu 460 km".
Omaan makuuni jäin kaipaamaan tempoltaan nopeampaa rallia, joka nostattaisi tunnelman kattoon. Ei sillä etteikö bändi toimisi myös näin, mutta keskitempoinen meno saattaa jättää ainakin minunlaiseni kuulijan puolikylmäksi muuten toimivassa soitossa. Ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen julkaisu jos tyyli iskee. Henkilökohtaisesti jään odottamaan bändin seuraavia julkaisuja.

8/10

Biisilista:

1. Intro
2. The Home Port
3. Frozen Anchors
4. Counter Reactions
5. The Untouched Surface (outro)

Bändi:

Tuomas Välimaa - Lead vocals & growls
Oskari Koponen - Rhythm guitar & growls
Joose Koponen - Lead guitar
Henri Teeriniemi - Bass
Paavo Ceder - Drums 

https://www.facebook.com/EmbraceTheAbandoned

https://soundcloud.com/embracetheabandoned

http://www.embracetheabandoned.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti