keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Arvostelussa Jälkiabortti - Sirit Rigor Mortis


Puh huh. Siinä vaiheessa, kun sade alkaa paiskomaan luomakuntaa ja lukitsee allekirjoittaneen kotiolosuhteisiin, on aika alkaa paiskomaan töitä ensimmäisen kerran MetalliMedian alaisuudessa.

Osuvaa sinällään on se, että ensimmäinen työstönaihe on yhtye, jonka nimi vääntää suuta messingille. Onhan meikäläisellä ollut jo pitkän aikaa tarkoituksena perustaa liikeyritys jälkiaborttien hoitamiseen.

Näin ollen kuopiolainen Jälkiabortti saa mielenkiintoni heräämään kyllä. 2013 perustettu, 2014 ensimmäisen ’ulostautuman’ toimittanut, yhtye lähestyy nyt uusimmallaan. Metallin sekä hardcoren sekoituksella, raa’alla huumorilla sekä ankaralla määrällä sarkasmia varustetun yhtyeen toisen ’ulostautuman’, Sirit Rigos Mortis, ensihetket saavat väkisellä päätä nyökyttymään tahtiin. Viime vuosina paatunut thrash-kannattaja on alkanut kuunnella hälyyttävän paljon punkkia sekä hardcorea, joten Jälkiabortin platta iskeytyy tärykalvoihin juuri oikeaan aikaan. Räkäiset hc-osat saavat erittäin voimakasta hyväksyntää. Edes yllä lepäävä Slayerin paita ei tätä asiaa nyt vain käännä. Kun vielä mieli assosioi levyyn paikallisen Scalping Screenin paikottaista fiilistä, sekä jopa Blood for Bloodin kaltaisia mielikuvia, on yhtyeen kuuntelu yhtäkkiä hymyssä suin tehtävää toimintaa.

Suinkaan tätä ei vaikeuta biisilista, minkä yhtye on loihtinut kasaan. Ennen arvostelun jatkamista pyydänkin arvon lukijaa tutustumaan siihen.

1. Jynkkyä
2. Kuolemannälkä
3. Haasteellinen Tiistai
4. Jälkiabortti
5. Viidakon Ote
6. Fist Twist
7. Puistoboogie
8. Kuningas
9. Pillun Ikuinen Liekki…
10. Miks ne aina kuolee
11. Seksiä hautausmaalla

Sanoitusten pyöriessä silikoonitissien, perseiden, fistaamisen sekä yleisesti nyt ihmisten irstailujen parissa, ollaan tilanteessa, että välillä meinaa revetä täyteen nauruun. En siksi, että kyseessä olisi jotenkin äärimmäistä lapsellisuutta vaan siksi, että kuulen tekovaiheen räkänaurut. Kun tämän ohitse pääsee tajuaa, että yhteiskuntaan, ihmismielen kierouksiin, ja jopa onnellisuuteen viittaavissa sanoissa piilee merkitys. Tätä on hieman hankala pystyä sisäistämään siinä vaiheessa, kun korvissa kuuluu huutoa anaaliseksistä. Noh. Se taitaa olla arvostelijan ongelma tämä.

Jopa saundit tukevat yhtyettä. Alkuun tunkkaisuus ottaa hieman päähän, mutta yllättäen puolivälissä olen unohtanut jo tämän. Olen koukuttunut itse meininkiin.

Mielettömänä yllätyksenä tulee se, että metallisin osa yhtyeen tuotoksesta on hieman puuduttavaa. Hc-puoli toimii erittäin hyvin ja odotankin tulevaisuudessa kuulevani vielä enemmän tätä puolta. Death metal-tyyliset laulamiset eivät iske arvostelijaan vähän pätkää, mutta onneksi nämä ongelmat ovat vain väliaikaisia.

Tohtori Kulli luovii päävokaaleissaan biisit uskottavasti läpi eikä nykypäiväisen yhtyeen tavoin soittotaidossa ole valitettavaa.

Kokonaisuus säilyy ja meininki pysyy hyvänä. En ihmettelisi kuulevani tätä 23 minuutin pakkausta useammin.

Näin ollen tämä klinikka arvioi ja tuomitsee!

9/10
www.facebook.com/jalkiabortti
www.youtube.com/watch?v=ZdWEZUf34_Q
jalkiabortti.bandcamp.com/album/sirit-rigor-mortis-2015
play.spotify.com/album/1jWtFRMH2OH35tOWNeLwbE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti